HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Történelem/nyers/

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2017. Dec. 15.

TémanyitásTárgy: Történelem/nyers/   Vas. Május 20, 2018 10:47 pm

*Temedis felfedezése
*Gyarmatosítás kezdete:
- Rohienne
- Monslonge, Wald
- Seequalis
- Etherbora
- Sudier
- Knutt, Pjonvir
- Kontinens felfedezésének megkezdése (~100-120 év)
- Fajok többségének feltérképezése, megismerése, leigázása
*Első Temedisi háború: A Sivatagi Vérfürdő;
- A desarakhok veszik ki a legnagyobb részt a harcból, a fajok többsége felszabadul
- A sivatagi vidéken a rabszolgaság helyzete megfordul, a Homok Népei lesznek ismét a terület urai, öt évnyi nemesfaj-rabszolgaság után a nemesi családok végső elkeseredésükben felajánlanak egy helyet az asztaluknál, megalakul a Dhi'ame család, a nemesfajú rabszolgákat hazaeresztik pénz és éterkristály fejében.
* II. Temedisi háború: A sivatagi népek győzelme a többi vidék őslakosait is felpiszkálja, sok helyen apróbb-nagyobb zendülések, lázongások alakulnak ki, a dél-temedisi területen nagyobb szervezettség alakul ki, a rabszolgasorba taszított őslakosok az élükre egy fiatal felor-desarakh hím gladiátort választanak meg, Nazzadort. A tömeges lázadást, felkelést titokban szervezték meg, Nazzadornak köszönhetően igencsak okos módszerekkel, a "sereg" létszáma egyre gyarapodott, egyre több faj képviselői csatlakoztak a mozgalomhoz. A szövetség viszont nem volt elég erős amikor Nazzador úgy döntött, megostromolják az Atsalios-citadellát, a bent lévő rabszolgák segítségével - A csata súlyos vereségekkel zárult a rabszolgák részéről, sokan a lelkesedésükkel, ígéreteikkel ellentétben meg sem próbáltak megszökni gazdáik keze alól, majdnem százezer rabszolga és gladiátor vesztette életét emiatt azon a napon, egy részük a citadella kapuja alatt, másik felük a falai között ahogy próbálták beereszteni a kintieket.
- A veszteség következményeként sok résztvevő faj tagjai még nagyobb elnyomás alá kerültek mint addig, módszeresen bántalmazták őket, büntették őket a lázadók tettei miatt, az élve elfogott lázadókat nyilvánosan megszégyenítették, megcsonkolták, erőszakot alkalmaztak ellenük, a szerencsésebbeket ezután kivégezték, a kevésbé szerencséseket félholtan egy halomra dobták a citadellán kívül.
- Nazzador a csata egyértelmű kudarcakor megpróbált elmenekülni, tulajdon társai fogták el és vonszolták a katonák elé. Megkorbácsolták, megkínozták, majd a Nyeldeklő-hasadék mélyére dobták.
* Első dokumentált Hyberisi kapu megnyílása, két démon és egy csapat hyberisi vad jut át rajta mielőtt bezárják. Az esemény incidens nélkül zajlik le, a nemesi családok között viszont kitör a pánik - Hyberis évszázadok óta purgatóriumként szolgált számukra, bűnözőket, elítélteket taszítottak át a vad világba, és egyes világkutatók szerint nem volt jó ötlet.
* A nemesi családok sejtelme beigazolódik, a következő kapu Rohienne mellett nyílik, és bár hamar észlelik és becsukják, négy daemon jut át rajta, három bőrváltó és egy kicune. Mind a négyen egy csoportosulás tagjai, a vallatás után sürgetve, titokban kivégzik őket, de a megjelenésük és a nemesi családok furcsa viselkedése csak ront a helyzeten, a pletykák elindulnak és rosszabbak mint a valóság. A nemességbe vetett hit megrendül.
* Létrejön az Őrzők Rendje, megjelennek az első daemonellenes és az első daemonpárti csoportok is. Egyre több a zavargás, főleg az állatvérűek között, így a "problémás" fajok képviselőit a Rohienne-i helytartók egy külön negyedbe szorítják, és fallal zárják el. A negyed körüli falakon folyamatosan őrök állnak, a bent lakókat megfigyelés alatt tartják. Az eddigi látszólagos rend és béke megdől, a szín alatt egyre több szekta, mozgalom és csoport kezd létrejönni. A daemon elnevezés kezd egybemosódni a démonnal, ez a köznép köreiben változatos gondolatokat vált ki, sokan félnek az idegenektől, mások igazságot akarnak az ott születetteknek.
*Az Atsalios-citadellát uraló Cavalorn család zéró toleranciát hirdet a másfajúakkal szemben, megteszik az első lépéseket a fajháborúk felé, csak a Viravák és a Fayrixek tartják őket vissza a tettlegességtől, ezáltal megőrizve az instabillá vált békét.
* Gaiára elküldik az első leveleket, az Őrzők Rendje kibővül a "hazatérő" emberekkel, a Rend a létszámbővítés után sikert sikerre halmoz, csoportokat, szektákat számol fel, úgy tűnik hogy a béke kezd a helyére állni. Sajnos ez csak a látszat, a kultuszok és követőik életben maradnak, a büntetőhadjáratok után csak jobban eltávolodnak a városiak értékrendjétől, új, radikálisabb gondolatú tömegek veszik át a megölt, bebörtönzött lázongók helyét. A démonpárti törekvések tovább folynak, a nép továbbra is elégedetlen a nemesi családok problémakezelésével. A bűnözés egyre jobban elharapódzik a Roh-szigeten is, a drogkereskedelem és a feketepiac gyorsan terjeszkedik, különösen a másfajúnegyedben vet gyökeret, mindenfajta törvény, törekvés ellenére.
/*Az angyalok felbukkanása újabb vallási kultuszokat hoz magával/
*A Fayrix-család több tagját váratlanul megölik, a kastélyba betörve nem egyet álmában mészárolnak le, a tettes nem kerül elő. Egy héttel később egy Virava-Orion vacsorán többen is majdnem meghaltak miután az evőeszközöket egy száradó méregfajtával kenték le. A tettest itt sem találták meg, de az Orion és a Cavalorn nyomkövetők szerint összefüggés van a két esemény között. A Cavalorok végül egy nagyobb démonpárti csoportosulást gyanúsítanak meg, a családok példát statuálnak, harminckilenc másfajút végeznek ki nyilvánosan, a fajok közötti viszony elmérgesedik.
- Megnövekszik a harci készültség a városokban, különösen Rohienne területén, a katonák, harcosok látványa nagyon gyakorivá válik, a nép folyamatossá váló félelme, túlzott óvatossága balszerencsés eseményekhez vezet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://temedisascending.hungarianforum.com
 
Történelem/nyers/
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: A Tudás Csarnoka :: Könyvtár-
Ugrás: